Eko-swetry wykonane z bawełny pochodzącej z recyklingu w kolekcji Łukasza Jemioła

Łukasz Jemioł zmienia identyfikację wizualną i planuje ekspansję na rynki zagraniczne

Odsłona flagowego butiku Łukasza Jemioła w nowym koncepcie marki JEMIOL oraz premiera najnowszej kolekcji AW 21/22

Ciemny Jasny

W sezonie wiosna-lato 2021 znajdują się swetry i kardigany Cambridge, które zostały wykonane z bawełny pochodzącej z recyklingu. To nasz ukłon w stronę środowiska naturalnego. Jako marka JEMIOL pragniemy być coraz bardziej odpowiedzialni społecznie oraz tworząc, robić możliwie jak najwięcej dobrego dla ziemi i natury.

Swetry Cambridge zostały wyprodukowane z przędzy ECOTEC. Proces ECOTEC jest przykładem gospodarki o obiegu zamkniętym: tworzy nową przędzę z recyklingu wycinków tekstylnych, odzieży i plastikowych butelek. Przędza powstająca w procesie ECOTEC jest ukłonem w stronę Planety. Bawełna z recyklingu w znaczący i wymierny sposób ogranicza negatywny wpływ procesów produkcyjnych na środowisko naturalne.

Oszczędność energii do 46,9%
Redukcja efektu cieplarnianego do 46,6%
Oszczędność zużycia wody do 61,6%

*Dane na podstawie badania Life Cycle Assessment przeprowadzonego przez ICE

BLISKO NATURY

Moda się zmienia i permanentnie ewoluuje, dlatego – jako marka JEMIOL – wierzymy, że małe kroki są początkiem czegoś wielkiego. Uważamy, że warto zachowywać elastyczną postawę i podejmować świadome decyzje, które mają pozytywny wpływ na środowisko naturalne. Kolekcje tworzone przez Łukasza Jemioła są blisko natury – najczęściej zachowane w stonowanych kolorach ziemi oraz wykonane z naturalnych tkanin. Podczas ich produkcji stosuje się ekologiczne metody.

Kardigan CAMBRIDGE RECYCLED COTTON wykonany z przyjemnej w dotyku przędzy bawełnianej w ponadczasowej kolorystyce. Posiada delikatnie oversize’owy krój, lekko obniżoną linię ramion oraz ściągacze przy rękawach i na dole. Bardzo stylowy model, który nigdy nie wyjdzie z mody.

O PROJEKTANCIE

Łukasz Jemioł – projektant, twórca jednej z czołowych polskich marek modowych, który od niemal 15 lat ubiera przedstawicieli świata mody, show-biznesu i mediów. Posiada wierne grono zarówno klientek, jak i klientów. Od wielu lat współpracuje z Małgorzatą Kożuchowską, Małgorzatą Sochą, Małgorzatą Rozenek-Majdan, Agnieszką Woźniak-Starak czy Jolantą Kwaśniewską. Zdobywca licznych nagród, m.in. prestiżowej Złotej Nitki oraz Nagrody Oskara Mody. Jeden z najlepiej ubranych Polaków, doceniony statuetką Najbardziej Stylowego Mężczyzny wg. magazynu ELLE. W swoich kolekcjach odważnie łączy różne style. Jego projekty to zarówno romantyczne i zwiewne kreacje, nowoczesne i minimalistyczne formy, jak i odważne, kobiece kroje. Wykonywane są z największą precyzją i dbałością o szczegóły, a używane tkaniny są sprowadzane z najlepszych fabryk z Włoch, Francji czy Hiszpanii.

Zobacz najnowsze informacje:

Powiązane wpisy